THIS ABYSM CITY SKY

SPACE & ASTRONOMY & SKY

THIS ABYSM CITY SKY

SPACE & ASTRONOMY & SKY

ماه تا زمین با لیزر

روشی دقیق برای اندازه گیری فاصله تا ماه با کمک لیزر
 روشی دقیق برای اندازه گیری فاصله تا ماه با کمک لیزر
«لیزرهایی به سوی ماه» به قلم بابک امین تفرشی، سردبیر نجوم عنوان مقاله اصلی این شماره مجله نجوم است که به بررسی روشی دقیق برای اندازه گیری فاصله تا ماه با کمک لیزر می پردازد.


 

تازه ترین شماره «نجوم»، ماهنامه عمومی اخترشناسی ایران با مطالب متنوع منتشر شد.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، «لیزرهایی به سوی ماه» به قلم بابک امین تفرشی، سردبیر نجوم عنوان مقاله اصلی این شماره مجله نجوم است که به بررسی روشی دقیق برای اندازه گیری فاصله تا ماه با کمک لیزر می پردازد.

اخترشناسان با ارسال پرتوهای پرقدرت لیزر به سطح ماه و دریافت بازتاب آنها از بازتابنده‌های ویژه ای که از ماموریتهای آپولو به سطح ماه مانده است، با دقت چند میلی متر فاصله ماه را می سنجند. این اندازه گیریها چنان دقیق است که فیزیکدانان امیدوارند آزمونی جدی برای قوانین شناخته شده گرانش و نظریه نسبیت باشد.

«تیتان آن گونه که امروز می‌شناسیم» به قلم ذوالفقار دانشی نسب به شرح و بررسی نتایج جدید پس از گذشت دو سال و نیم از فرود تاریخی کاوشگر هویگنس بر سطح قمر اسرار آمیز تیتان دومین قمر بزرگ منظومه شمی و تنها قمر دارای جو غلیظ می پردازد.

«دهانه برخوردی تونگوسکا» مقاله ای برای علاقمندان به شهابسنگهاست.

این دهانه برخوردی که در سال 1908 میلادی رخ داده است شناخته شده‌ترین حادثه فضایی ویرانگری است که در دوران مدرن رخ داده است.

بنابر نظریه های رایج شهابسنگ خرده سیاره‌ای عامل این حادثه پیش از رسیدن به سطح زمین منفجر شد؛ بنابراین قاعدتا نباید دهانه‌ای ایجاد کرده باشد؛ اما به تازگی گروهی از پژوهشگران اعلام کردند که دریاچه‌ای در آن نزدیکی ظاهرا حاصل این برخورد ویرانگر با تکه ای از جسم اصلی بوده است.

گزارشی از هفتمین رقابت مسیه ایران عنوان گزارشی است به قلم پوریا ناظمی که به بررسی برگزاری هفتمین رقابت مسیه ایران می پردازد. در این رقابت بهترین رصدگران آسمان از 30 شهر مختلف ایران 20 و 21 اردیبهشت 86 بر بام کاروانسرای تاریخی در دل کویر به رقابت برای رصد زیباترین اجرام اعماق آسمان پرداختند.

ماهنامه نجوم از مهر سال 1370 برای علاقمندان به اخترشناسی و فضا و با هدف ارتقای سطح دانش عمومی ایرانیان و ترویج زیبایی‌های آسمان شب منتشر می‌شود.

برای اطلاعات بیشتر درباره این نشریه و دسترسی به خلاصه مقاله های هر شماره به نشانی WWW.NOJUM.IR مراجعه کنید.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد