THIS ABYSM CITY SKY

SPACE & ASTRONOMY & SKY

THIS ABYSM CITY SKY

SPACE & ASTRONOMY & SKY

منظومه شمسی دیگری پیدا شد

 

چند سال پیش در یک خبر منتشر شده بود که منظومه ای کشف شده است که همانند

 منظومه شمسی ماست این خبر باعث تعجب خیلی از خوانندگان و شنودگان شده بود

 و حالا هم...

منجمان می گویند منظومه ای در حال گردش به دور ستاره‌ای بسیار دور را کشف کرده اند که بسیار به منظومه شمسی شباهت دارد.

 

 

منجمان می گویند منظومه ای در حال گردش به دور ستاره‌ای بسیار دور را کشف کرده اند که بسیار به منظومه شمسی شباهت دارد.

بر اساس این یافته جدید، دو سیاره پیدا شده است که اندازه‌ای متناسب با سیارات مشتری و کیوان دارند و به دور ستاره‌ای نصف اندازه خورشید می گردند.

مارتین دامینیک از دانشگاه سنت اندروز در بریتانیا می‌گوید: بر اساس این یافته می توان به این نتیجه رسید که تعداد منظومه های شبیه به منظومه شمسی احتمالا بیشتر از تعدادی است که دانشمندان گمان می کردند.

او همچنین در یک گردهمایی مهم دانشمندان عرصه نجوم گفت منجمان در آستانه یافتن شمار بیشتری از اینگونه منظومه ها هستند.

این پژوهشگر دانشگاه سنت اندروز گفت: در میان این مجموعه سیارات یافته شده و دیگر سیاراتی که وضعیت مشابه دارند، امکان وجود سیاره ای خاکی مشابه کره زمین وجود دارد.

او توضیح داد که کشف چنین دنیاهایی تنها به زمان نیاز دارد.

دکتر دامینیک به بی بی سی گفت: این دو سیاره کشف شده نسبت جرم، شعاع گردش و طول گردشی متناسب با سیاره های مشتری و کیوان دارند.

«به نظر می رسد این دستگاه فلکی به شیوه ای مشابه منظومه شمسی ما شکل گرفته باشد و اگر همینطور باشد، به نظر می رسد نمی توان منظومه شمسی را منحصر به فرد دانست.»

دکتر دامینیک حاصل پژوهش و یافته های خود را در جلسه ملی نجوم جامعه سلطنتی منجمان بریتانیا در بلفاست ارائه کرد.

تاب برداشتن نور

دستگاه فلکی تازه کشف شده از کره زمین حدود 5000 سال نوری فاصله دارد، متراکم تر و کوچکتر از منظومه شمسی است و گردش آن به دور ستاره‌ای است که منجمان آن را با نام OGLE-2006-BLG-109L می شناسند.

هرچند حدود 300 سیاره خارج از منظومه شمسی شناسایی شده است، منجمان در یافتن منظومه‌ای که به منظومه شمسی شباهت داشته باشد ناکام بوده اند.

دکتر دامینیک گفت: 10 درصد دشتگاه های فلکی شناسایی شده تاکنون بیش از یک سیاره داشته اند.

او توضیح داد که در حال حاضر برای یافتن سیارات خارج از منظومه شمسی، عمدتا سیاره های گازی بزرگی ردیابی می شوند که به فاصله کمی از ستاره مادر، به دور آن می گردند و نور آنها بطور مستقیم به زمین می‌رسد.

اما سیاره های OGLE با روشی بنام مایکرولنزینگ جاذبه ای کشف شده اند که اساس آن یک تئوری آلبرت اینشتین است.

بر اساس این تئوری، نور اجرام آسمانی دور دستی که دقیقا در امتداد مسیر کره زمین به سیاره بزرگتری در میانه مسیر قراردارند، به دلیل میدان جاذبه سیاره میانه، تاب برداشته و در کره زمین تصویری بزرگتر از تصویر واقعی، حاصل از دو تصویر معوج شده، به دست می آید.

هدف نهایی

دکتر دامینیک می‌گوید: هدف نهایی پژوهشگران، یافتن سیاراتی قابل سکونت همانند زمین، یا سیاراتی مانند مریخ است.

او معتقد است به دلیل پیشرفت روزافزون تکنولوژی این هدف دست نیافتنی نیست.

مارتین دامینیک گفت: « در حال حاضر مایکرولنزینگ می تواند اجرام کوچکتر از کره زمین را نیز ردیابی کند و سیارات قابل سکونت بیشتری را ردیابی کرده است. در نتیجه در چند سال آینده شاهد حادثه ای بسیار هیجان انگیز خواهیم بود.»

در حال حاضر میان منجمانی که از روش مایکرولنزینگ استفاده می کنند و دانشمندان دیگری که دستگاه های فلکی جدید را با قرار گرفتن آنها در مسیر نور یک ستاره دور دست تر تا کره زمین کشف می کنند رقابت وجود دارد.

دامینیک افزود: احتمال کشف سیاره هایی دور دست به اندازه سیارات تازه کشف شده، با روش دوم کم است چون آن سیارات دورتر از آن هستند که از این روش بتوان سیاره هایی به حجم کره زمین را تشخیص داد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد