THIS ABYSM CITY SKY

SPACE & ASTRONOMY & SKY

THIS ABYSM CITY SKY

SPACE & ASTRONOMY & SKY

بارش شهابی اتا دلوی در آسمان

 

 

بارش شهابی اتا دلوی در آسمان به اوج می رسد

نوشته شده توسط خسرو جعفری زاده

 

 

 

بارش شهابی اتا دلوی در صبحگاه روز دوشنبه شانزدهم اردیبهشت به اوج خواهد رسید.

پس از بارش شلیاقی که به دلیل نور ماه رصد آن بسیار دشوار بود، این بار یکی از بارشهای بسیار جذاب در اردیبهشت ماه در حداکثر فعالیت خواهد بود. این بارش در اثر ورود زمین به درون توده باقی مانده از دنباله دار معروف هالی بوجود آمده است و به دلیل نزدیکی آن به ستاره اتا– دلو از دید ناظر زمینی، نام این ستاره و صورت فلکی را بر روی آن نهاده اند.

بارش شهابی اتا دلوی

زمین در روزهای دوشنبه و سه‌شنبه (16 و 17 اردیبهشت ماه) به دورن توده‌ی باقی مانده از آخرین عبور دنباله دار هالی که در سال 1986 از نزدیکی خورشید عبور کرده است، خواهد گذشت و به همین دلیل پیش بینی می شود که بارش شهابی اتا دلوی با افزایش قابل توجه شهابها  یعنی 70 شهاب در ساعت را شاهد باشیم. البته این بارش با اقبال بسیار خوبی روبه‌رو است و آن هم نبود ماه در آسمان است. صورت فلکی دلو در این شب ساعت 3 و 30 دقیقه از افق شرقی طلوع خواهد کرد و البته شما می‌بایست کمی صبر کنید تا این صورت فلکی از افق فاصله بگیرد. بهترین زمان برای رصد این بارش از ساعت 4 تا زمان سپیده است .

ثبت رصد شهابها :

شهاب‌ها را به دو گونه رادیویی و مرئی می توان ثبت کرد. اما موضوع اصلی بحث ما در ثبت به صورت مرئی یا بصری است. در این روش شما به چند نفر برای ثبت شهاب‌ها و زمان آنها نیاز دارید. یکی از مشخصه‌های اصلی در هر بارش شهابی بدست آوردن سرعت ساعتی سمت الرأسی یا همان ZHR است. این مقدار به معنی آن است که یک رصدگر در مدت یک ساعت در بهترین وضعیت به ثبت شهابها بپردازد. بهترین وضعیت زمانی است که کانون بارش در سمت الرأس (سرسو) و آسمان کاملاً تاریک (حد قدر مثبت 6.5) باشد. برای محاسبه‌ی ZHR می‌توانید از فرمول آن در تصویر فوق استفاده کنید. لازم به ذکر است که ضریب مشاهده‌ی راصد در این فرمول برای بارش اتا دلوی 2.4 است.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد