THIS ABYSM CITY SKY

SPACE & ASTRONOMY & SKY

THIS ABYSM CITY SKY

SPACE & ASTRONOMY & SKY

سیاره ها و رصد آن ها

گاهی با دل و جون به آسمون نگاه کنیم

         حتماً یه چیزایی پیدا می شه

به نقل از nightsky


سیارات

همیشه منجمان آماتور علاقه خاصی به رصد سیاره ها و قمرهای آنها داشته اند. سیاره زهره وهلال زیبای آن در آسمان، سیاره مشتری و چهار قمر آن، سیاره زحل با حلقه ها و ... . همگی این سیاره ها دارای تغییراتی هستند که با دقت در رصد می توان آنها را به سادگی مشاهده کرد. در ادامه خبر مکان دقیق و چگونگی رصد آنها را مشاهده خواهید نمود.



در این خبر سعی می کنیم سیاره ها را به ترتیب اط افق غربی و بعد از غروب خورشید تا زمان صبحگاه برای شما بیان کنیم.

سیاره ناهید ( زهره ) : نگین درخشن آسمان در تیرماه و مرداد رفته رفته به سوی خورشید می تازد. این سیاره با نزدیک شدن به خورشید به هلالی زیبا تبدیل خواهد شد که رصد آن بوسیله تلسکوپ می تواند بسیار ساده باشد. این سیاره با کم کردن تدریجی ارتفاع به سوی خورشید می رود و در تاریخ 26 مرداد به مقارنه با خورشید خواهد رسید و باید در چند روز پس از این رویداد منتظر طلوع آن در افق صبحگاهی باشید.

سیاره زحل ( کیوان ) : ارباب حلقه ها نیز در کنار سیاره زهره قرار دارد و به سوی خورشید می شتابد. این سیاره در افق شامگاهی و کمی پس از غروب خورشید به مانند ستاره ای از قدر 1 و به رنگ زرد قابل مشاهده است. این سیاره در 30 مرداد به مقارنه با خورشید خواهد رسید. وضعیت رصدی زحل در این ماه چندان مناسب نیست.

سیاره مشتری ( زاوش ) : سیاره غول پیکر مشتری در تیرماه و مردادماه وضعیت مناسبی را برای رصد دارد. این سیاره با نوارهای بسیار زیبایی که بر سطح آن نقش بسته و قمرهای ان سوژه  مناسبی برای رصد است. اگر با تلسکوپی مناسب و بزرگنمایی زیار به سطح آن نگاهی بیندازید می توانید لکه مشری را مشاهده کنید. عبور قمرها، اتفا و سایه ی قمرهای مشتری از دیگر برنامه های رصدی شما می تواند باشد. این سیاره در صورت فلکی مار افسای و نزدیکی مرز این صورتفلکی با عقرب است. اگر به جنوب این سیاره نگاهی بیندازید می توانید ستاره ای پرنور و قرمزرنگ را مشاهده کنید که قلب العقرب است. سیاره مشتری پس از غروب خورشید به مانند ستاره ای پرنور از قدر 2- در آسمان قابل رویت است.ُ

سیاره نپتون : این سیاره میهمان صورت فلکی جدی است. برای رصد آن ( اگر کمی دقت کنید ) زیاد مشکلی نخواهد بود. در قسمت دم ( انتهای ) بدن جدی دو ستاره از قدر 2 و 3 قرار دارد. این دو ستاره را بیابید و سپس دوربین خود را به سمت شمال این دو برید در بین ستارگان ( البته با استفاده از نقشه زیر ) می توانید سیاره نپتون را مشاهده کنید. قدر این سیاره 7.8 است.

سیاره اورانوس : این سیاره در صورت فلکی دلو جای دارد و رصد آن آسانتر از سیاره نپتون است. این سیاره با قدری در حدود 5.8 ( در محدوده دید انسان ) است. برای رصد آن ابتدا می بایست صورت فلکی دلو را بیابید. این صورت فلکی تقریباً دو ساعت پس از غروب خورشید طلوع می کند. ستاره فی - دلو می تواند راهنمای مناسبی برای شما باشد. کافی است به اندازه دو درجه به سمت غرب این ستاره حرکت کنید تا بتوانید جرم سبز رنگی را در آسمان بیابید که همان اورانوس است.

ادامه دارد....

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد