THIS ABYSM CITY SKY

SPACE & ASTRONOMY & SKY

THIS ABYSM CITY SKY

SPACE & ASTRONOMY & SKY

المپیاد جهانی فیزیک

 برگزاری سی و هشتمین المپیاد جهانی

  فیزیک در اصفهان با شرکت ۷۶ کشور از سرار

   دنیا دیروز صبح  آغاز به کار کرد

 
 
 
 
افتتاحیه المپیاد فیزیک در اصفهان با حضور میهمانان ویژه‌ای نظیر غلامعلی حداد عادل، رئیس مجلس شورای اسلامی، محمود فرشیدی وزیر آموزش و پرورش، مرتضی بختیاری استاندار اصفهان و برخی از نمایندگان مردم استان اصفهان در مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
 
در حدود ساعت 9:15  23/4/1386 دانش آموزان 76 کشور جهان به همراه 140 نفر از لیدر ها یشان در حالی که در ضیافت شام شب گذشته در دانشگاه با هم آشنا شده بودند در مقابل آمفی تیاتر دانشگاه صنعتی اصفهان وبا لباس های زیبای محلی خود حضور پیدا کردند تا سی و هشتمین المپیاد  جهانی فیزیک  را آغاز نمایند.

علاوه بر دانش آموزان وزیر آموزش و پرورش و دکتر حداد عادل ،رییس دانشگاه صنعتی اصفهان و جمعی از استادان و پیش کسوتان علم نیز حضور پیدا کرده بودند .

پس از اجرای موسیقی همراه رقص سنتی گروه سایه موزیک ویدیویی از دانشمندان ایرانی در طول تاریخ نشان داده شد و بعد از آن دکتر سپهری رییس کمیته ی المپیاد در ایران سخنرانی ای ارایه دادند .

بعد از این سخنرانی و اجرای رقص محلی ای دیگر تمام کشور ها به همراه تور لیدر های خود بر روی سن آمدند و پرچم خود را در حین تشویق های حضار به اهتزاز در آوردند و در انتها نیز دانش آموزان کشور ما با تشویقی دو چندان بر روی سن آمدند  در این لحظات انسان می توانست متحد بودن ملیت های گوناگون از 5 قاره جهان را مشاهده کند .

پس از آن رییس المپیاد جهانی فیزیک دکتر والدمر گوزکوسکی برای ایراد سخنرانی بر روی سن آمدند و آماری از تعداد شرکت کنندگان و لیدر های آن ها ارایه دادند و از کادر بزرگی که در شهر تاریخی و زیبای اصفهان میزبان این تعداد زیاد شرکت کننده شده بود تشکر فرمودند و به طور ویژ ه از رییس آن ها پروفسور سپهری و از اسپانسر های این برنامه که بدون آن ها برگزاری این المپیاد ممکن نبود .

بعد از موسیقی ای که گروهی از خوانندگان محلی اجرا نمودند وزیر آموزش و پرورش پس از بیان قسمتی از قدرت و زیبایی فیزیک و با عرض خیر مقدم برای کشور های شرکت کننده از اتحاد کشور ها سخن گفت و از 28 سال شرکت ایران در المپیاد فیزیک و دست یابی حدود 25 مدال طلا به وسیله ی حدود 90 دانش آموز شرکت کننده .  

پس از ایشان  دکتر حداد عادل، از حمایت کنندگان اصلی  برگزاری المپیاد، از میزبانی اصفهان پایتخت صابق جهان اسلام تشکر کرد ند و از ایران که نقش خود را برای ایجاد دوستی بین کشور ها ثابت نموده است .

 

پس از وی استاد کوثری از پیش کسوتان سنتور کشور بر روی سن آمدند و با بیان تاریخ چه ای از سنتور قطعه ی بسیار زیبایی را نواختند .

در انتها نیز گروه سایه با اجرای رقص محلی دیگر به مراسم خاتمه دادند .

  اطلاعاتی در باره المپیاد فیزیک

 ساختار :
مسابقه المپیاد فیزیک در دو روز برگزار می شود، یک روز برای امتحان نظری و یک روز تجربی. در امتحان نظری سه سئوال طرح می شود که در مجموع چهار زمینه مختلف فیزیک دبیرستانی را پوشش می دهد. مدت امتحان پنج ساعت است. امتحان تجربی در روز دیگر برگزار می شود و در آن یک یا دو مسئله به دانش آموزان داده می شود. مدت این امتحان نیز پنج ساعت است. بین دو امتحان نظری و تجربی یک روز استراحت است. هر تیم از حداکثر پنج دانش آموز و دو مربی تشکیل می شود. دانش آموزان از دبیرستان یا هنرستان هستند و دانش آموزان مدارس عالی و دوره های فوق دیپلم پذیرفته نمی شوند. مربی ها اعضای مجمع عمومی هستند و در مجمع حق رای دارند. سئوالها به زبان خود دانش آموز به او داده می شود و دانش آموز نیز مسئله را به زبان خود حل می کند. به این ترتیب مدتی از وقت مربی صرف ترجمه سئوال ها و پاسخ ها می شود. نکته دیگر این که پس از تصحیح اوراق توسط گروه تصحیح که از کشور برگزار کننده است، مربی هر کشور حق دارد به نمره تیم خود اعتراض کنند. این اعتراض نیز در روز خاصی انجام می شود.
 
هزینه ها :
از نظر هزینه ها قاعده کلی این است: هزینهء سفر تمامی شرکت کنندگان یک کشور اعم از دانش آموز، مربی، ناظر، و میهمان توسط خود آن کشور پرداخت می شود. اما هر کشور از لحظه ورود به کشور میزبان تا لحظه خروج میهمان است یعنی هزینه های وی شامل اقامتگاه، غذا، رفت و آمد، گردش ها و غیره توسط کشور میزبان پرداخت می شود. اخیرا به واسطه هزینه سنگین برگزاری و قدرت مالی بسیاری کشورها، قرار شده است کشورهای شرکت کننده داوطلبانه مبلغی مشخص را به عنوان "حق شرکت" پرداخت کنند. به نظر می رسد این مبلغ کم کم از حالت داوطلبانه خارج و اجباری شود. تعداد کشورهای شرکت کننده در المپیاد فیزیک هر سال افزایش یافته است، به طوری که سال گذشته در المپیاد سنگاپور 82 کشور حضور داشتند. تعداد زیاد شرکت کننده، به علاوه هزینه تهیه وسایل امتحان تجربی که در آن همه دانش آموزان می بایست با وسیله ای یکسان امتحان دهند هزینه برگزاری المپیادها را بسیار بالا برده و برگزاری آن را بسیار دشوار کرده است. با توجه به این مسائل موضوع برگزاری المپیادهای منطقه ای مد نظر قرار گرفته است. این فکر جدید نیست و تا کنون المپیاد کشورهای ناحیه بالکان، المپیاد کشورهای ناحیه خلیج فارس، و المپیاد کشورهای آسیایی، هر یک در نواحی مربوط به خود برگزار شده است.
 
کمیته برگزارکننده المپیاد 2007
 
دکتر محمد سپهری راد، از دانشگاه شهید بهشتی، رئیس کمیته
دکتر محمدرضا اجتهادی، از دانشگاه صنعتی شریف، مسئول کمیته علمی
آقای حسین میرزایی، از وزارت آموزش و پرورش و رئیس باشگاه دانش پژوهان جوان
دکتر منصور وصالی، از دانشگاه تربیت معلم شهید رجایی، مسئول کمیته فوق برنامه
مسئول دبیرخانه: خانم ترانه شیمی
ارگان برگزار کننده: وزارت آموزش و پرورش

 
اعضاء کمیته علمی المپیاد
 
دکتر محمدرضا اجتهادی، دانشگاه صنعتی شریف (رئیس کمیته)
 دکتر امید اخوان، دانشگاه صنعتی شریف
 دکتر رضا عسگری، پژوهشگاه دانشهای بنیادی
 آقای سید مهدی فاضلی، دانشجوی دکتری دانشگاه صنعتی شریف
دکتر فرهنگ لران، دانشگاه صنعتی اصفهان
دکتر سامان مقیمی عراقی، دانشگاه صنعتی شریف
 دکتر ارشمیدس نهال، دانشگاه تهران
 دکتر نیما همدانی رجاء، پژوهشگاه دانشهای بنیادی

 
تاریخچه المپیاد جهانی فیزیک
 
المپیاد جهانی فیزیک مسابقه ای است بین المللی در فیزیک و برای دانش آموزان دبیرستانی. اولین این مسابقات در سال 1967 در ورشو (لهستان) برگزار شد. از آن تاریخ به بعد این المپیادها به جز سه سال (1973، 1978، و 1980) همه ساله در یکی از کشورهای جهان برگزار شده است.در این اولین المپیاد دعوتنامه برای کشورهای اروپای مرکزی ارسال شده بود و چهار تیم که عبارت بودند از بلغارستان، چکسلواکی، مجارستان، و رومانی این دعوت را پذیرفتند (با در نظر گرفتن دانش آموزان کشور میزبان، لهستان، پنج تیم در مسابقه حضور داشتند. ). در این المپیاد یک روز به امتحان نظری و یک روز به امتحان تجربی اختصاص داشت. نکته قابل توجه این بود که دانش آموزان می بایست صبر می کردند تا برگه های امتحانی آنها تصحیح شود. به این ترتیب دو روز وقت آزاد داشتند که برای آنها سفری تفریحی با هواپیما در داخل لهستان تدارک دیده شد. دومین المپیاد بلافاصله سال بعد در مجارستان ترتیب یافت. در این المپیاد به تعداد کشورهای شرکت کننده سه کشور آلمان شرقی، اتحاد جماهیر شوروی، و یوگسلاوی اضافه شده بود. در دومین المپیاد نیز مانند المپیاد اول تیم هر کشور از سه دانش آموز و یک سرپرست تشکیل می شد. در این المپیاد مجمع عمومی نیز تشکیل و اساسنامه برگزاری المپیادها تصویب شد. جالب این که با گذشت سال ها بنیان این اساسنامه هنوز تغییر نکرده است.                                                                           
المپیاد سوم در 1969 در چکسلواکی، المپیاد چهارم در 1970 در اتحاد جماهیر شوروی، و المپیاد پنجم سال بعد در بلغارستان برگزار شد. در این المپیاد اخیر بود که تعداد دانش آموز شرکت کننده برای هر تیم به پنج نفر ارتقاء یافت. از المپیاد ششم که در 1972 در رومانی برگزار شد برای اولین بار کشورِِِی غیر اروپایی یعنی کوبا و کشوری از اروپای غربی یعنی فرانسه نیز شرکت کردند. گرچه تعداد کشورهای شرکت کننده در المپیادها افزایش یافته بود اما متأسفانه هیچ کشوری میزبانی المپیاد سال 1973 را نپذیرفت و در حالی که احساس می شد برگزاری این المپیادها از بین می رورد لهستان پذیرفت بار دیگر میزبان المپیاد 1974 باشد. لهستان در این سال برای اولین بار از تیم کشور آلمان غربی نیز برای حضور در المپیاد دعوت کرد. میزبان المپیاد سال 1975 آلمان غربی بود. در این سال در مجمع عمومی تغییراتی در اساسنامه المپیاد به تصویب رسید. مهمترین این تغییرات یکی کم کردن تعداد پرسشهای امتحان نظری از چهار سئوال به سه سئوال بود؛ دیگری کم کردن تعداد زبان های مورد استفاده از چهار زبان روسی، انگلیسی، آلمانی، و فرانسوی، به تنها دوزبان روسی و انگلیسی بود؛ و سومین تغییر قراردادن یک روز استراحت میان امتحان نظری و عملی برای دانش آموزان بود. در سالهای 1975، 1976، و 1977 المپیاد به ترتیب در کشورهای آلمان شرقی، مجارستان (برای بار دوم)، و چکسلواکی (برای بار دوم) برگزار شد.
در سال 1984 المپیاد در کشور سوئد برگزار شد. در این المپیاد با توجه به تعداد زیاد کشورهای شرکت کننده و هزینه بر بودن برگزاری المپیاد ها ، کشور دیگری برای سال های بعد داوطلب برگزاری نشد. از این رو تصمیم گرفته شد که دبیرخانه ای ثابت با مسئولیت دکتر گورژوسکی تشکیل شود تا برای برگزاری درازمدت المپیادها برنامه ریزی کند. از آن سال المپیادها مرتبا برگزار شده است و معمولا کشور برگزار کننده برای چندین سال بعد نیز مشخص است.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد