درحالی که ژاپن مدعی است برنامه فضایی جدید این کشور از زمان پرتاب کاوشگر آپولو بزرگترین برنامه فضایی جهان است، چین کاوشگرهای خود را برای مطالعه سطح ماه به منظور عزیمت انسان به این کره آماده میکند.
به گزارش آسوشیتدپرس، با عزم بزرگترین قدرتهای آسیایی برای انجام نخستین ماموریتهای بدون سرنشین خود به ماه که احتمالا تا ماه آینده انجام میشود، شمارش معکوس برای داغترین رقابت فضایی از زمانی که آمریکا، اتحاد جماهیر شوروی سابق را حدود چهار دهه پیش شکست داد، آغاز شده است.
سازمان فضایی ژاپن هفته گذشته اعلام کرد ماهواره ماه "سلن" ((SELENE پس از سالها تاخیر ناشی از مشکلات فنی، روز ۱۳سپتامبر برای پرتاب آماده میشود.
چین نیز شایع است در ماه سپتامبر "کاوشگر چانگ یک" را پرتاب کند.
به گزارش وب سایت سازمان ملی فضا چین ، ماهواره چینی و راکت "چانگ ژنگ "۳تمامی آزمایشهای خود را پشت سر گذاشتهاند و ساخت سکوی پرتاب نیز به اتمام رسیده است.
وزیر دفاع فناوری چین ماه گذشته به تلویزیون این کشور گفت همه چیز برای پرتاب این ماهواره تا پایان امسال آماده است.
مقامات چین و ژاپن سعی دارند از اهمیت رقابت جویی با یکدیگر بکاهند.
سایر قدرتهای منطقه از جمله هند، کره جنوبی، مالزی و تایوان همگی ماهوارههایی را در مدار دارند.
ماموریتهای برنامه ریزی شده چین و ژاپن برای اکتشاف ماه جزو بلندپروازانهترین برنامههای فضایی محسوب میشوند.
مقامات فضایی ژاپن اعلام کردهاند ۲۷۶میلیون دلار برای برنامه سلن هزینه کردهاند و این برنامه از نظر گستره و بلندپروازی بزرگترین ماموریت ماه از زمان پرتاب آپولو است و در حال کنار زدن برنامه "لونا" اتحاد جماهیر شوروی سابق و برنامههای "کلمنتین" و "لونار پراسپکتور" سازمان ناسا است.
سلن ماموریت دارد یک ماهواره اصلی را در مدار ماه و دو ماهواره کوچکتر را در مدارهای قطبی این کره قرار دهد تا به مطالعه منشا و تکامل ماه بپردازند. ژاپن در سال ۱۹۹۰یک کاوشگر ماه را به فضا پرتاب کرد، اما برخلاف سلن که قصد دارد در مدار ماه بگردد، آن ماموریت یک ماموریت پرواز اطلاعاتی بود.
"چانگ "۱چین از دوربینهای استریو و طیف سنج اشعه ایکس برای نقشهبرداری سه بعدی از سطح ماه و بررسی غبار آن استفاده میکند.
به گزارش خبرگزاری شینهوا چین، این کشور در حال حاضر ۱۸۵میلیون دلار برای این طرح هزینه کرده است.
براساس اعلام وب سایت این برنامه فضایی، پکن امیدوار است نمونههایی از ماه را در ماموریتهای بعدی جمعآوری کند.
خبرگزاری رسمی چین "شینهوا" نیز گزارش داده است این کشور قصد دارد ظرف ۱۵سال آینده یک کاوشگر سرنشیندار را به ماه بفرستد. ژاپن نیز یک ماموریت سرنشین دار را به ماه تا سال ۲۰۲۵در نظر گرفته است.