هابل و اسپیتزر در یک همکاری مشترک توانستند ۹ کهکشان بسیار جوان، کوچک و فشرده را در عالم جوان بعد از انفجار بزرگ کشف کنند. این کهکشانها از میلیونها ستاره ی جوان تشکیل شدهاند اما با این حال چندین هزار بار از کهکشان راه شیری ما کوچکتر هستند.
این تصویر را هابل در طول موجهای مختلفی تهییه کرده است و در آن هر رنگ نشاندهندهی مادهی خاصی است. تطبیق این تصویر با تصاویر تلسکوپ فضایی اسپیتزر باعث کشف این کهکشانهای جوان شد.
در تصاویر، نگاه هابل و اسپیتزر را به دوران کودکی کیهان میبینیم. زمانی که جهان تنها یک میلیارد سال سن داشت. در این زمان کهکشانهای کوچک بسیاری که پدید آمده بودند در شرایط خاصی با هم ادغام میشدند و کهکشانهای بزرگتر را میساختند.
هابل، ستارگان جوان آبی رنگی را در میان این کهکشانها آشکار کرده است که با واکنشهای هستهای که در مرکز آنها اتفاق میافتد٬ در حال تولید عناصر اولیهی کیهان هستند. سن این ستارگان جوان تنها چند میلیون سال است و به خاطر همین سن کم٬ به نظر نمیرسد که هنوز قادر به تولید کردن عناصر سنگین شده باشند. از سوی دیگر اسپیتزر نتوانست اثر خاصی از آنها ثبت کند زیرا بیشتر تابش آنها در طول موجهای پر انرژی است و در طول موج فروسرخ (که اسپیتزر قادر به دیدن آن است) تابش چندانی ندارند.
سه کهکشان از مجموعه ی کشف شده٬ اشکال منظمی ندارند و به صورت کشیده شده در کیهان دیده میشوند. علت این اشکال عجیب را می توان در کنشهای گرانشی بین این کهکشانهای جوان با هم دانست. زمانی که دو کهکشان با هم ادغام میشوند میتوانند چنین اشکالی بسازند.
منبع: اسا